Mar 18, 2010

Zul Huzaimy Ceraikan Isteri Kerana Cinta Facebook?



Mungkin ni adalah salah satu gosip paling menarik yang pernah Rokku ulas sepanjang hampir 2 bulan Ragam Artis berjalan.Zul Huzaimy dikatakan telah menceraikan isterinya kerana seorang penipu di Facebook.Ok ni nak cerita sikit eh,Facebook memang ramai penipu hokey! Pompuan pakai pic bukan main cantik tapi tu sebenarnya bukan gambar sebenar dia! Pompuan cantik jenis suka bergambar! Jadi kalau nak tau samaada pompuan cantik kat Facebook ni real atau tak korang pastikan dia mempunyai beratus album gambar! Kalau takat 2 3 keping pastu gambar pun lain-lain baik korang lupakan aje! Macam ada pengalaman je Rokku ni kan? Huahuahua..

Berbalik kepada kisah Zul Huzaimy ni,Kononnya dia telah mengenali seorang awek cun di Facebook yang mengunakan nama Aleesya Sofea.Dah jatuh cintan dan terpikat si Zul Huzaimy pon gila bayang lah jadinya! Dan dok berchatting dan bergayut sehingga berejam jam lamanya.Si Aleesya Sofea ni mengatakan yang dia adalah seorang doktor dan ada kaitan dengan kerabat diraja sebuah negeri diselatan tanah air.Yang peliknya dah la jadi doktor tapi 24jam surf internet! Nampak sangat penipunya!

Bahagian yang paling mengerikan dalam gosip ini adalah Zul Huzaimy dikatakan telah menceraikan isterinya kerana mahu bersama dengan awek yang kononnya cun tuh!Isteri Zul Huzaimy pula bertindak pantas dengan mencari maklumat tentang siapa sebenarnya awek sialan yang menggangu rumah tangganya.Dengan bantuan teman-temannya isteri Zul Huzaimy telah berjaya mendapatkan identiti sebenar minah sialan itu dan nama sebenar Aleesya Sofea ini adalah Azlina Jahagir Khan! Huh! Dan menetap di Kota Bahru Kelantan dan tidak ada kena mengena dengan kerabat negeri dari selatan tanah air!Si Azlina Jahagir Khan ini juga tanpa segan silu mengambil gambar anak Zul Huzaimy dan mempublishkan nya di Facebook palsu miliknya.

Paling powederful adalah berita yang isteri Zul Huzaimy telah membuat laporan polis terhadap Zul Huzaimy yang dikatakan selalu merosakkan dan mencuri harta benda miliknya.Harap-harap Nas Ahmad and the Terjah team akan menerjah Zul Huzaimy untuk mendapatkan kepastian! Rokku sendiri tergezut dengan gosip ini,tapi tu lah penangan Facebook betul tak? Huhuhu..Ramai sangat penipu dan ramai yang nak suruh Rokku masuk skim MLM diorang! Untuk Zul Huzaimy diminta beliau tampil dan memberikan kenyataan untuk menjelaskan kebenaran gosip ini.Rokku sekadar menulis.. XD

17 comments:

rossoneri said...

ala, kadang2 tu ada org jenis fotogenik, dlm gambar mmg cun habes..kat luar lainnnnn gile! penah kene okey, rasa mcm sgt2 budus..hahahah

joegrimjow said...

kekeke
macam macam
main facebook sampai ley cerai barai?
ish2
xsnonoh

Rokku said...

huhuhu..penah terkono jugak eh? milanista je yang cute2..macam kite berdua rossoneri! haha

BubuPrincess_96 said...

alahai,, psl pompuan claka uh, dah bercerai ngan isteri.. btol ker dia daa cerai? hohoho

Anonymous said...

nama minah tu kat facebook sofea fea Rokku bukan sofea alessya.

Rokku said...

yep..dah silap tulis ni..wakkaka..tkpe..malas nak padam..

Anonymous said...

pompuan tu..bini org pn..
adoi..xtau malu sungguh lar
nurse kat JB

Anonymous said...

confirm zul kaki pukul dan panas baran

Anonymous said...

salam..sy pn tau psl sofea fea nie..
thn lepas,die kacau hubungan sy ngan ex-bf sy..kt fb jugak..
die ckp die doc,anak dato..die ngaku dh kawin,laki die doc jugak,anak dato gak..
ex-bf sy smpai sanggup putuskan hbgn ngan sy semata2 nk kat sofea fea nie..sy rasa die pakai ilmu pape ni..sbb diorg start contact kt fb la pada mulanya...

Rokku said...

wow..really? dasat gak si sofea fea ni eh? tapi takkan tak boleh detect sebarang kejanggalan masa chatting atau bergayut dgn azlina jahagir beragir ni?

Anonymous said...

yup..betol..
sy just pena msj je ngan pmpuan sengal tu..sbb ex sy siap bg num fon sy lg kt pmpuan tu..
bile sy kol xjawab..
then,bile kawan sy kol,suara die mmg menggoda giler tau..
mmg die melampau tau,smpaikan die maki2 sy ckp ex sy dh xnk kt sy..nk kt die yg 'CUN' tuh..pe yg sy bleh ckp,hrp org len alert la ngan pmpuan ni..nnti xpsl2 bercerai berai org lain..
*mcm sesi luahan perasaan lak kan..sorry hehe*

Anonymous said...

OMG..Why so dumb sampai ceraikan isteri just because of a woman dr Facebook..Perempuan tu nampak sangat tak ada kerja... berdosa meruntuhkan masjid insan lain. From nama dia pun dah nampak direka.. doctor?? ROFL yeah right doctor!! Get a life lady..

Anonymous said...

bagus rokku..

patut semua komen ni patut di antar pd press. bg terduduk si zul tu. nmpk sgt dorg ni xbenar...sorg ckp lain sorg lagi ckp lain. mcm tut

Liyka^Hunnybie said...

Ades!! x cntek pon si sofea fea niy.. da ar ade misai.. wakakaka!!! x pe2.. tggu ar nasib dye pzniy!!! kejam3.. da ar ak shayunx si zul huzaimy.. smpy t dye hancurkan hbgn zul dgn istri dye.. ish3!! mmg ptot kne rejam niy..

princess lovalino said...

..budus tul nyer pmpuan..
..zmn skrg ni, org suke meruntuhkan masjid org len, xp yg da bina masjid niw stlekn laa sebaik2nyer..
..x syg ke sebuah perkahwinan yg da dibina tue..
..erm..
..sedarlah sebelum terlambat..

K I E R A said...

Smpai tahap bercerai ?

Gila lah -.-

nadhrah said...

Assalamualaikum.anda semua nama penuh saya nadhrah binti mohd fowzi umur saya 14 tahun form 2 1997 gatal nk kahwin dengan isma af7

Post a Comment

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails
Web Analytics